Back
Monuta kiest Aegon AM voor het beheer van Euro bedrijfsobligaties en onderhandse WSW-leningen

Monuta en Aegon Asset Management (Aegon AM) hebben 1 juli jl. hun samenwerking op het gebied van vermogensbeheer uitgebreid met het beheer van de mandaten van onderhandse WSW-leningen en Euro bedrijfsobligaties. Aegon AM beheerde al de hypothekenportefeuille van Monuta.

Na een grondig en uitvoerig selectietraject heeft Monuta gekozen om het beheer van onderhandse WSW-leningen en Euro bedrijfsobligaties uit te besteden aan Aegon AM. “Bewezen expertise op het gebeid van illiquide beleggingen was voor ons een belangrijk criterium. Verder heeft AEGON uitgebreide ervaring met de beleggingsdoelstellingen en restricties van verzekeraars, en van de Nederlandse markt. Denk daarbij aan Solvency II, fiscale aspecten en uitbestedingsvereisten. Dit in combinatie met het enthousiasme van én de klik met het team van Aegon AM, maakt Aegon AM voor ons een geschikte partner voor het beheer van deze mandaten”, aldus Sander de Jong (Manager Actuariaat & Beleggingen van Monuta).

 

Michiel Harmers, Sales Manager bij Aegon AM, geeft aan zeer verheugd te zijn dat Monuta, naast het beheer van hypotheken, ook twee andere belangrijke portefeuilles toevertrouwt aan Aegon AM. “Deze samenwerking met Monuta versterkt de positie van Aegon AM in de Nederlandse institutionele markt verder”, aldus Michiel Harmers. Monuta wil vanuit haar duurzaamheidsambities haar beleggingsportefeuilles op een maatschappelijk verantwoorde wijze samenstellen, om daarbij in het bijzonder CO2-reductie te realiseren. “We zijn verheugd dat we Monuta met de bij ons aanwezige expertise mogen bijstaan om het door hen ingezette ESG beleid verder te concretiseren en uit te diepen, en in het bijzonder om middels de door Monuta aan ons toevertrouwde portefeuilles een bijdrage te leveren aan de maatschappij als geheel” , aldus Harmers.

 

WSW staat voor Waarborgfonds Sociale Woningbouw, het fonds dat met achtervang van de Nederlandse overheid leningen borgt van financiers aan woningcorporaties die deelnemer zijn van WSW. Aegon AM heeft decennialange ervaring met het beheer van alternatieve vastrentende beleggingsstrategieën, waaronder portefuilles met staatsgerelateerde onderhandse leningen, voor vroegere zustermaatschappijen en derden.

Author